Sökoptimering


Onpage-optimering

Onpage-optimering handlar om de åtgärder som görs på den egna webbplatsen för att den ska tilltala sökmotorernas rankingalgoritmer. Genom att använda exempelvis korrekt sidstruktur, rätt rubriksättning och rätt meta-taggar kan man säkerställa att du har gjort allt i din makt på din hemmaplan för att nå en bra placering i sökmotorerna.

Nyckelordsplacering

Det är ytterst viktigt att nyckelorden som har spikats av oss tillsammans med verksamheten placeras på rätt ställen på sidan. Helst ska sökorden förekomma i såväl, meta-taggar, rubriker, innehåll, länkar och bilder för att öka relevansen på dessa sökord.

Sidstruktur

Det går inte att vinna på hur många sökord som helst på samma sida. Därför sätts en sidstruktur upp i samråd för att bestämma vilka nyckelord som ska drivas till vilka sidor. Vi anpassar inte heller strukturen enbart efter sökmotorerna utan strävar efter att bidra till att göra er webbplats till ett bättre tillhåll för era besökare.

Internlänkning

En annan faktor som sökmotorerna tar in är hur länkningen ser ut på den egna webbplatsen. Vi säkerställer att det finns en bra länkstruktur i hierarkin och att länkningen gentemot externa webbplatser sker på rätt sätt.

Offpage-optimering

Offpage-optimering handlar om de åtgärder som görs utanför den egna webbplatsen för att öka relevansen på ett visst sökord/ämne. Det innebär att aktiviteter påbörjas för att öka tillgängligheten från andra sidor och att länkar från andra för webbplatsen relevanta sidor skapas. Detta är en viktig komponent som sökmotorerna tar in i sin beaktning när de värderar en webbplats relevans, något som sedan återspeglar sig i sökresultatet.

Skapar inlänkning

Genom att strategiskt arbeta för att få länkar från relevanta sidor och genom att aktivt skapa sidor med relevant innehåll som länkar till webbplatsen gynnas din placering i sökmotorerna. Länkarna ger inte bara länkkraft som sökmotorerna tycker om utan de ger även besökare till din webbplats.

Inlänkning på rätt ord

Sökmotorerna värderar inte bara länkarna utan även från vilket innehåll och på vilka sökord som länkarna kommer ifrån. Vi ser till att era sökord förekommer på rätt ställen och ser till att ni får en skjuts upp i sökresultatet på dessa ord tack vare detta.

Analys av konkurrenters länkar

Vi är inte ensamma att slåss ute i sökresultatet. Ofta finns det flertalet konkurrenter som vill attackera marknaden på samma nyckelord. Vi håller ögonen på konkurrenters webbplatser och länkar för att se ifall det finns saker som vi bör göra eller inte göra för att nå framgång i sökresultatet.

Sökmotormarknadsföring och webbproduktion

Inom teamet har vi samlat ett stort antal kompetenser med den gemensamma nämnaren att vi alla brinner för det vi jobbar med. Vi har ett personligt engagemang för våra kunder och är mycket måna om att hålla en regelbunden och positiv dialog genom alla projekt.

Vi berättar gärna om vad vi gör och hur vi kan hjälpa dig.
Ring oss på 08-501 690 54 eller använd formuläret till vänster.